Door Anneke Bours op 5 maart 2014

Anneke Bours wil meer banen voor arbeidsgehandicapten in Maasgouw

De PvdA wil dat ook bij de gemeente meer arbeidsgehandicapten een baan tussen collega’s krijgen. Daarom is Anneke Bours een van de lijsttrekkers van de PvdA in Nederland die een landelijk initiatief met overtuiging steunden. Zij willen ervoor zorgen dat in 2018 5% van de werkplekken in Maasgouw wordt ingenomen door iemand met een beperking. Ook wil de PvdA dat voldoende banen voor arbeidsgehandicapten een voorwaarde is voor bedrijven die opdrachten willen krijgen van de gemeente.

Anneke Bours:  ”In Nederland werken in totaal 170.000 mensen bij de gemeente. De PvdA wil dat in 2018 daar minstens 8500 arbeidsgehandicapten tussen zitten. Daar bovenop komen de banen bij bedrijven die werk uitvoeren voor de gemeente. De PvdA wil dat zoveel mogelijk gemeentes het werk in bijvoorbeeld de thuiszorg of de groenvoorziening sociaal aan gaan besteden”.

Anneke Bours: “De fixatie op de laagste prijs bij aanbestedingen heeft er toe geleidt dat er geen plek was voor mensen met een beperking. In Maasgouw moeten we de thuiszorg, groenvoorziening of afvalverwerking sociaal aanbesteden, met extra aandacht voor voldoende werkgelegenheid voor mensen met een beperking.”

Maar op 19 maart mag u dit beleid steunen. Ga vooral stemmen.

Anneke Bours

Anneke Bours

Op 25 november werd Anneke Bours door de leden gekozen als eerste vrouwelijke lijsttrekker in Maasgouw. Zij mag de kandidatenlijst aanvoeren voor de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart 2014. Anneke Bours, 56 jaar, komt uit Maasbracht en wel meer specifiek uit Brachterbeek. Zij werd door het bestuur voorgedragen als een zeer gedreven en gemotiveerde

Meer over Anneke Bours