12 januari 2014

De haven van Maasbracht gaat het maken!

Maasbracht, 23 maart 2013. Het heeft “even” geduurd, volgens sommigen. Maar dan krijg je ook wat, volgens anderen. Maar het project Haven Maasbracht komt eraan, dit jaar. Tenminste áls de raad het donderdag goedkeurt. Zou het? Volgens de Limburger van zaterdag 23 maart gaat de raad komende donderdag besluiten over een groots plan: de renovatie van de haven van Maasbracht!

Voor 6 miljoen € gaat Maasgouw investeren in een renovatie: er komen terrassen, groen, een passantenhaven voor 20 plaatsen, een evenementen terrein en parkeerplaatsen in de buurt. Volgens wethouder Johan Lalieu van LB krijgt de zaak zo veel allure dat er veel extra toeristen zullen komen. Met een jaar vertraging kan men dit jaar aan het werk.

De zaak is lang in voorbereiding geweest. Volgend de ondernemers is men zowat 35 jaar bezig geweest “wat leven in de brouwerij te krijgen”. De passanten kunnen gaan aanleggen bij Da Vinci en ietsje verderop komen de nieuwe terrassen waar de toeristen (uit eigen dorp?) naar de boten van de beroepsvaart kunnen kijken.

Ook deze site berichtte herhaaldelijk over deze zaak en o.a. over de woontoren die er NIET komt. Overigens hoeft Maasgouw niet alles te betalen. Van de 6 miljoen komt een kleine miljoen van een regionaal stimuleringsfonds (GOML), waar Maasgouw overigens natuurlijk zelf weer aan mee betaald heeft.