19 maart 2014

Hoe heeft u en de rest van Maasgouw gekozen?

Vandaag waren de Maasgouwse verkiezingen voor onze gemeenteraad. In dit artikel geven we onze meest actuele stand van zaken. Hoeveel stemmen kreeg de lokaal linkse PvdA Maasgouw? Welk aantal zetels hoort hierbij? Nú 2! Hoe verging het de andere partijen? Wat was de opkomst? En, hoe zal het nu verder gaan in onze gemeenteraad?

De uitslagen van de gemeente Maasgouw zullen naar verwachting rond 22.00 uur binnen gaan komen. We zullen beginnen met de totalen per partij en het opkomstpercentage. Uiteindelijk zullen wij hier ook laten zien, welke partij, welke persoon en welk stembureau welke score heeft opgeleverd. Vrijdag wordt dit allemaal door de gemeente in Heel bekend gemaakt.

Aantal zetels (totaal: 19) en aantal stemmen:
Partij van de Arbeid Maasgouw: 2 zetels;
Lokaal Belang: 7 zetels;
CDA: 5 zetels;
VVD: 4 zetels;
Partij Welzijn Maasgouw: 1 zetel;
OPA: 0 zetels.

Opkomst: 52%

Aantal stemmen Partij van de Arbeid Maasgouw per persoon:
Anneke Bours (Brachterbeek): 652 stemmen;
Ad van Dam (Linne): 148
Jürgen Willems (Maasbracht): 24
Martin van Malde (Panheel): 39
Ruud van Berkel (Thorn): 30
Wim van der Most (Wessem): 34.

Anneke Bours en Ad van Dam zullen uw lokaal linkse geluid namens de PvdA Maasgouw in de nieuwe gemeenteraad brengen. De raadsleden zijn (voorlopig) bekend. Hoe het college er uit gaat zien, is al behoorlijk in te schatten. Maar wie hier in zal komen? Wie dan extra in de raad komt? En wat hun programma gaat zijn? Als gebruikelijk willen wij u hier op deze website hierover op de hoogte houden. Want zo vers na de verkiezingen, wij zullen u digitaal ook tussen de verkiezingen door goed op de hoogte houden! Zoals het hoort…