12 januari 2014

Provincie mag eindelijk de rommel bij Edelchemie opruimen

Panheel, 1 nov 2013. De rechter heeft gelukkig bepaald dat de Provincie mag laten beginnen met het opruimen van de rommel bij Edelchemie. Een verzoek van Edelchemie om de termijn waarbinnen zij het zelf wel zouden doen is afgewezen.

De Provincie publiceerde gisteren in een digitale nieuwsbrief het heuglijke feit dat ze kan beginnen met de opruiming. In de eerste dwangtermijn waarbinnen Edelchemie zelf in 2013 nog een laatste kans kreeg de historische rommel op te ruimen was al op 1 september verstreken. EC had toen pas een klein deel opgeruimd. Op het laatst kwam het verzoek voor een verlengde termijn maar de provincie, dat is de verantwoordelijke instantie in dit geval, had geen vertrouwen in een goede afloop dus het verzoek werd afgewezen. EC ging hierop weer naar de rechter maar kreeg daar deze week dus geen gelijk.

Sitra, een gerenommeerd bedrijf in deze in Nederland, gaat de klus klaren en begint gelijk in november.

Verdere informatie over de rommel boven en onder de grond gaven we al eerder. De PvdA Maasgouw vindt dat deze zaak nu goed in de gaten moet worden gehouden. In een veel te lang verleden zijn noch de toenmalige gemeente Heel, noch de provincie erin geslaagd EC in toom te houden. Gelukkig hebben we in Martin van Malde een actief lid in de klankbordgroep namens de burger de zaak in de gaten houd.

 

Dit verhaal stond ook in de Limburger van vandaag maar op de site van de Provincie vindt u veel meer informatie. maar u kunt natuurlijk ook blijven kijken op deze site.