12 januari 2014

Vakantiepark ‘Maasresidence Thorn’ door Maasgouw-raad

Thorn, 21 juni 2013 – Vakantiepark ‘Maasresidence’ op Groeskamp bij Thorn komt een stap dichterbij. Gisteren besloot de raad tot een voorbereidingsbesluit en samenwerkingsovereenkomst, met aandacht voor de zeilclub, een nieuw fietspad en gefaseerd bouwen.

Vorige week haalde het concrete plan tot een groots vakantiepark in Thorn al de lokale en regionale media. Bij ons las u hier er al eerder over het project van Grauwels Vastgoed om te komen tot de ‘Maasresidence Thorn’, inclusief een verwijzing naar de tekeningen. Trouwens, onze digitale poll voor vóór- en tegenstanders van dit nieuwe vakantiepark staat rechts op onze homepage nog voor u open. Gisteren was het de beurt aan de Maasgouwse gemeenteraad om de volgende stappen te zetten.

Allereerst ging het over een zgn. ‘voorbereidingsbesluit’. Hiermee wordt, als er concrete, grote plannen zijn in een bepaald gebied, voorkomen dat anderen nog iets nieuws op deze grond gaan beginnen. De raad vroeg hierbij aandacht voor de Zeilclub Thorn. Volgens de wethouder is contractueel verplicht de toekomst van deze club ook bij de ‘Maasresidence’ gewaarborgd. Ook blijft er ruimte voor een nieuw fietspad tussen Thorn en Wessem, waarover we hier eerder berichtte. “Het past helemaal in de filosofie van parkhouder om het terrein ook toegankelijk te houden voor mensen van buiten het park,” aldus de wethouder. Verder vroeg raadslid Anneke Bours (PvdA Maasgouw) naar het gefaseerd bouwen van het recreatiepark. Volgens de wethouder zal zelfs als er uiteindelijk een gedeelte niet gebouwd zal worden, sprake zijn van een net park.

Het andere besluit van de raad was het aangaan van een zgn. ‘samenwerkingsovereenkomst’. Hierbij spreken de gemeente en de ontwikkelaar hun intentie uit om tot de ‘Maasresidence’ te komen. Normaal komt dit later terug naar de gemeenteraad voor een uitgewerkte ‘realisatieovereenkomst’. Raadslid Meerts (VVD) had bij dit agendapunt een vreemde actie. Hij bleek zelf dit hamerstuk toch te willen bespreken. Maar vervolgens vroeg hij, waarom de raad zich eigenlijk moest uitspreken over die samenwerkingsovereenkomst… (Soms is zwijgen goud…) Het college en Grauwels gaan nu de plannen uitwerken, en komen te zijner tijd terug naar de raad over de realisatie.

Tot slot, de ontwikkelaar wil de poorten van dit nieuwe vakantiepark in 2016 of 2017 gaan openen.