Door Anneke Bours op 17 maart 2014

Waarom zou je in Maasgouw lokaal, links en op een vrouwelijke lijsttrekker stemmen?

Woensdag kunt u aangeven wat u belangrijk vindt. Als u zou vinden dat de gemeente Maasgouw de zorg voor jong en oud en werkloos en arbeidsgehandicapt fatsoenlijk en klantgericht moet uitvoeren kunt u dat aangeven door op Lijst 4 te stemmen. Wij zijn de enige partij die dat als topprioriteit heeft aangegeven. Onder “Standpunten” op deze site kunt u ons programma vinden maar in het kort vindt u hier beneden nog even hoe wij ons van de andere partijen onderscheiden:

  • Het als eerste partij in Maasgouw komen met een vrouwelijke lijsttrekker, Anneke Bours. Op zich jammer dat dat nog uniek genoemd mag worden. Maar vrouwen kunnen aangeven hoe belangrijk zij dat vinden.
  • Wij zijn in Maasgouw de enige linkse partij en wij doen een beroep op alle PvdA, SP, Groen Links, Partij van de Dieren en D66 stemmers om de gekozen prioriteit voor het sociale domein te steunen. Wij zouden het een goede zaak vinden als er in ieder geval in Maasgouw een linkse samenwerking komt. Helaas slaagden wij er in 2013 niet in deze op gang te brengen maar we vinden dat dat een nieuwe poging waard is.
  • Wij zijn de enige, let wel de enige partij, die op onze website al vanaf 2007 alle politiek nieuws brachten van Maasgouw. Raadpleeg de andere sites van de andere partijen zelf maar eens voor een vergelijking van de huidige stand van zaken. Vanaf 2013 ondersteunden we onze site door een levendig Facebook en Twitter account. De oude, veel bezochte site is onlangs vernieuwd.
  • Wij hebben een experiment uitgevoerd om burgers vooraf de kans te geven punten voor het programma aan te dragen en vooraf te      stemmen op politieke prioriteiten via de eigen website en een on-line stemprogramma van Maurice de Hond. Wie experimenteert loopt het risico van mislukking want de site bleek in de praktijk erg gebruikersonvriendelijk. Toch vinden wij dat wij, maar ook de gemeente, moeten blijven zoeken naar nieuwe communicatievormen om de mening van de burger te peilen. Zeker over zaken in zijn eigen leefomgeving. Dorpsraden zijn een prima ander middel. Gelukkig is er in Wessem een eerste initiatief. Maar Maasgouw heeft veel meer kernen.
Anneke Bours

Anneke Bours

De PvdA-Maasgouw heeft in 2018 niet meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Aan de gemeenteraadsverkiezingen heeft een groep mensen deelgenomen met een links gedachtengoed. Deze groep is de verkiezingen in gegaan onder de naam Nieuw Links Maasgouw en heeft 2 van de 19 raadszetels behaald onder aanvoering van Anneke. Voor een nieuwe partij is dit een heel goede prestatie. Van alle

Meer over Anneke Bours