Door Anneke Bours op 16 februari 2014

Zorg en inspraak kunnen in 2014 ook anders

Om een klantgerichte uitvoering van gemeentelijk beleid mogelijk te maken moeten politici én ambtenaren de dorpen in om met burgers te praten voordat er plannen worden gemaakt. Op sociaal gebied kan geprofiteerd worden van ervaringen elders, b.v, in Roerdalen, met het opzetten van wijkteams die zorg- en vrijwilligers taken uitvoeren en zorgvragen signaleren. Ook op het gebied van de leefbaarheid kan anders gewerkt worden. Op te zetten dorpsraden als in Wessem kunnen, nee moeten, vooraf betrokken worden bij het maken van nieuwe plannen.

Burgers van nu, senioren van nu, zorgvragers van nu wensen al in het begin betrokken te worden bij het maken van plannen.

Anneke Bours

Anneke Bours

Op 25 november werd Anneke Bours door de leden gekozen als eerste vrouwelijke lijsttrekker in Maasgouw. Zij mag de kandidatenlijst aanvoeren voor de verkiezingen voor de gemeenteraad op 19 maart 2014. Anneke Bours, 56 jaar, komt uit Maasbracht en wel meer specifiek uit Brachterbeek. Zij werd door het bestuur voorgedragen als een zeer gedreven en gemotiveerde

Meer over Anneke Bours