12 januari 2014

Bijeenkomst: Wat is lokaal links beleid in Maasgouw?

Maasbracht, 10 januari 2012 – Maandag hield de PvdA Maasgouw in Maasbracht een bijeenkomst met als centrale vraag wat lokaal links beleid is. Met burgers, de SP Leudal en de PvdA Horst aan de Maas en de PvdA Peel en Maas werd het een interessante discussie over onder meer linkse thema’s als sociaal beleid en dorpsraden.

Boven onze website staat centraal bovenaan het credo “Lokaal Links”. Wij zijn tot op de dag van vandaag ook de enige actieve linkse partij in Maasgouw. Maar hoe geef je dat concreet vorm? Hoe wordt Maasgouw lokaal linkser? Daarom organiseerde de PvdA Maasgouw deze thema-bijeenkomst.

Middels advertentie en ingezonden stuk in Maasgouw Nieuws, onze site en Facebook waren alle burgers uitgenodigd. Daarbij ook mensen van Groen Links en de Socialistische Partij. Groen Links moest zich helaas op het laatst afmelden maar de SP was ruim vertegenwoordigd, vanuit Maasgouw, Echt-Susteren en Leudal. Voorzitter Carin Peters, secretaris Jannie Vos en bestuurslid Baldwin Grabert namen deel. Carin Peters vertelde hoe de SP nu al in Leudal haar inbreng aan het geven is. Hier leest u op hun site hoe Peters deze week in de Leudalse raad gebruik maakte van het spreekrecht om haar licht te laten schijnen over de huidige situatie na het opstappen van het CDA uit de Leudalse coalitie. Maar haar prioriteit voor Maasgouw was dezelfde: “Door het landelijk beleid wordt de komende tijd steeds meer op het bordje van gemeente gelegd, waarbij er voor dezelfde taken tot wel 25% minder te besteden is. Kernpunten hierin zijn de zogenaamde participatiewet en het minimabeleid.”