12 januari 2014

Kaalslag in Linne en Thorn

Linne/Thorn, 27 juni 2013 – Een “fraai” staaltje hoe het niet moet. Kaalslag van bomen en struiken. Om de verkeerde redenen, en op de verkeerde manier want (niet) overlegd. Dat moeten we echt anders gaan doen wat ons betreft. Vorige week donderdag in de Limburger en vorige week woensdag op de eigen pagina’s van de gemeente in Maasgouw/Nieuws: de gemeente gaat bomen kappen en struiken opruimen. En als u beslist wilt mag u protest indienen. Wat dreigt er te gebeuren?

In Linne worden laurierhagen weggehaald. want het onderhoud daarvan is te duur. Bomen, bodembedekkers en andere struiken worden ook aangepakt, lees opgeruimd. Een gazon is goedkoper te onderhouden. “Een rustig straatbeeld geeft een kwaliteitsimpuls” lazen we tot onze verbazing in de krant. Terecht tekenen bewoners protest aan.

In Thorn worden ook bomen opgeruimd. De wortels drukken trottoir en wegdek omhoog en dat is onveilig. Dus men heeft de bomen of verkeerd geplant of de verkeerde bomen geplant. en waar men de bomen al weggehaald heeft is er geen andere boom geplant. Oh ja, u kunt desnoods nog protesteren.

Wat de gemeente wel goed doet is reststroken verkopen aan aanwonenden. Dan betaalt u wel 20, 100 of 200 EU per m2. Dat kan u flink geld kosten maar dan kunt u tenminste zelf beslissen wat er met die strook gebeurt. En wordt u niet verrast door weer een nieuw beleidsplan. Volgens ons krijgt een boom in Maasgouw geen kans om groot te worden want in een volgend plan gaat hij er aan.

Weet u wat u moet doen? Protest aantekenen, vooraf overleg vragen, op deze sites via queetz (htpp://maasgouw.pvda-queetz.com) uw verdere suggesties voor een ander groen beleid indienen. Hebben we straks een fatsoenlijk groen beleid, inspraak vooraf en alles in een keer.