12 januari 2014

Vrijwilligers en -werk verenigd op site klikmaasgouw.nl

Maasgouw, 9 augustus 2013 – Morgen wordt de website klikmaasgouw.nl officieel geopend. Het is eigenlijk een vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Tijdens de afsluiting van het zomerprogramma van het Kindervakantiewerk en de Avonddriedaagse in Stevensweert morgen wordt de website ceremonieel gelanceerd. Maar u kunt via deze link al een kijkje gaan nemen.

De site is een initiatief van Proteion Welzijn en wordt ondersteund door de gemeente Maasgouw. Vrijwilligers kunnen zich hier (uiteraard gratis) inschrijven, hun voorkeuren voor functies en doelgroepen aangeven, en er kan zelfs actief voor iemand worden gezocht naar een passende vacature. En vrijwilligersorganisaties kunnen hun vacatures in deze digitale bank plaatsen. Daarin kunnen geïnteresseerden weer neuzen naar werk. Op dit moment wordt gezocht naar mensen voor: de Stichting Abdijkerk in Thorn als balie/receptiemedewerker; en voor de Kledingbank Limburg in Maasbracht. Deze zoekt een chauffeur, een logistiek medewerker en sorteerders en techneuten.

Ook kan men op de site terecht voor tips over vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan vergoedingen en onkosten, verzekeringen, uitkering en vrijwilligerswerk en fondsen voor vrijwilligersprojecten.

Kortom, een mooi initiatief in het belangrijke vrijwilligerswerk in ons Maasgouw!